Nemesis Bar

 
 
INTERIOR       EXTERIOR      OBJECTS 

Nemesis is an irreverent take on the contemporary cocktail bar, crossing classic techniques with new ingredients and a modern flavour profile. Situated in the ground floor space of a conservation shop house, the design of the interior takes on the same mode of thinking. The main palette of the space consists of wood, steel and granite, but done in augmented forms, with the wood finished in a dark green stain, the steel treated with yellow chromate passivation to achieve an iridescent shine, and the granite textured with tactile furrowed lines. A lush cylindrical planter anchors the bar counter that takes up one side of the long shophouse space. Bottles line a ledge at the back of the bar, forming the back drop for the the bar together with a graphical lightbox. The two hot pink pendent lamps adds a jolt of colour to the bar. On the other side of the space, the raw underlying layers of the wall are exposed to reveal the age and history of the building, contrasting with the clean surfaces of the ceiling and the block of green stained wood and passivated metal. A series of “vandalised” classical paintings are hung on the wall, adding to the attitude of irreverence and humour that is the DNA of the bar.